0
0
skjul
ingen varer er lagt til
Banner

Hvorfor velge økologisk?

Å velge økologisk er et stort og viktig valg for mange, men det revolusjonerer sjelden matvanene. Rettene man serverer kan fortsatt være de samme, men ingrediensene blir valgt ut med en større baktanke enn tidligere. Men hvorfor bør dere velge økologisk fremfor konvensjonell mat?

 

Dyrene og planeten skal ha det bra

 

Den økologiske produksjonen har strengere krav til dyrevelferd. Dyrene får bedre mat, har mer plass og kan bevege seg friere både ute og inne. Som et eksempel er kyrne mest mulig på beite hvor de spiser urter og gress. I tillegg skal de ha minst 60 % grôvfor. Den varierte kosten er ikke bare bra for kyrne selv, men også for oss som spiser og drikker produktene.

 

Planeten vår skal også ha det bra under økologisk produksjon. Derfor rettes det et stort fokus mot rettferdigheten mellom mennesker, dyr og jordkloden. Dette innebærer  at det økologiske jordbruket ikke skal drive verken dyrene eller planeten til urett.

 

Vit hva dere selger og serverer

 

Økologisk mat er produsert uten syntetiske sprøytemidler og kunstgjødsel. Maten har vokst frem naturlig, både i størrelse og farge. Det er ikke bare frukt og grønt som er produsert etter disse prinsippene, men også økologisk melk og kjøtt.

 

Den økologiske produksjonen sørger for at råvarene blir fremstilt uten fargestoffer, smaksstoffer og søtningsstoffer. Dermed kan dere være helt sikre på at den maten dere tar inn er sunn og god.

 

Frukt og grønt som er fremstilt på konvensjonelt vis vil ofte ha rester av sprøytemidler i seg. Selv om det er under Mattilsynets grenseverdier, vet vi ikke med sikkerhet hvilke konsekvenser dette kan gi. Om dere med sikkerhet vil vite hva dere selger og serverer, vil vi anbefale økologisk mat.

 

Derfor bør din bedrift velge økologisk:

 

  • Maten inneholder ikke rester av sprøytemidler
  • Maten har en kraftigere smak
  • Varene har helt naturlige smaker og farger
  • Økologisk landbruk bidrar til bedre dyrevelferd
  • Maten blir ikke genmanipulert

Økologisk produksjon bidrar til å bevare naturens ressurser

 

I økologisk produksjon er gjenbruk av de lokale ressursene et viktig prinsipp. I stedet for å bruke innkjøpt kunstgjødsel, skal egne fornybare ressurser på gården brukes. Dermed blir kunstgjødsel erstattet av både husdyrgjødsel, grønngjødsel og belgvekster.

 

Å bruke kunstgjødsel kreves store ressurser og masse energi fra jorda både ved fremstillelse og transport. Å slippe dette ved økologisk produksjon hjelper naturen til å bevare sine egne ressurser, og vi mennesker får kanskje en levbar planet i mange år fremover.

 

Økologisk mat er skapt av naturen selv

 

For oss i Øko-Kompaniet er et økologisk valg et enkelt valg. For oss handler det om sunn fornuft. Vi vil vite hva vi putter i oss og serverer andre, være sikre på at dyrene har det bra, og være sikker på at jordkloden ikke har lidd av vår overflod. I vårt hode er dette verken ekstremt, rart eller et vanskelig valg.

 

Velg mindre kunstig, og mer naturlig - vi lover at det er bra for dere!

 

Synes dere vårt arbeid høres spennende ut? Ta kontakt på +47 33 77 76 50 eller post@okompaniet.no i dag.